Sokat gondolkoztunk, hogyan tegyük még kicsit modernebbé a gyakorlatsort, hiszen ez az amit valójában mindenki aki a Potzakkal edz nap mint nap megnéz. Összeültünk az alapítókkal és végül közösen úgy döntöttünk felkérünk egy fiatal édesanyát, Schéda Brigit, hogy vele forgassuk újra az edzésprogramot.

Ismerjétek meg Brigit, aki egy 2 éves, nagyon cuki kisfiú édesanyja, egyetemista, háztartást vezető hölgy, nem mellesleg megállás nélkül sportol és tesz azért, hogy a legjobb formáját hozza. Hiszen ahogy fogalmaz:

 

Nem egyszerű mindezt összeegyeztetni, fárasztó időszak ez az életemben, de a jelenben kell tennem azért, hogy a jövőben a lehető legjobb legyen.

Egy interjú egy gyönyörű, fiatal édesanyával, aki veletek fogja végigcsinálni minden egyes alkalommal a gyakorlatokat, virtuálisan beköltözik a nappalitokba vagy éppen a gyerekszobába, így úgy gondoltuk, szeretnétek picit megismerni közelebbről őt. 🙂

Brigi - Anya, sportoló, egyetemista
A videókon egy fiatal, nagyon szép lányt látunk, nem is gondolnánk, hogy már édesanya vagy. Mesélnél erről?

Nátán igazi ajándékként érkezett, hiszen még folyamatban vannak a felsőfokú tanulmányaim, de megszépíti a mindennapjaimat, új célokat és hatalmas erőt ad. Mindig is fiatal anyuka szerettem volna lenni, 21 éves voltam amikor Nátán megszületett. Nehéz időszakok is vannak mögöttünk, de az anyaság öröme mindenért kárpótol.:)

Mennyi idős a gyerkőcöd most, hogyan élitek mindennapjaitokat?

Májusban lesz 2 éves. A napjainkban természetesen Nátán az első, vele jövünk-megyünk, programokat szervezünk. Mellette egyetemre járni nagyon nehéz, főként azért, mert próbálok mindig akkor tanulni amikor Ő alszik. A napi időbeosztást alaposan át kell gondolnom, megszerveznem, hogy minden gördülékenyen menjen. Leegyszerűsítve: rohangálok a gyerek, az otthoni teendők és a beadandó dolgozatok között… ez a változatosság persze pihentető is tud lenni. 😀
Amikor gyakorlati óráim vannak, az extra kihívás, mivel a választott egyetem, ahova járok Egerben található, mi pedig Budapesten élünk. Így sokszor utazom le Nátánnal, amikor ez nem megoldható akkor a családom vagy a barátaim segítenek nekünk.
 

Említetted, hogy még most jársz egyetemre. Mit tanulsz? Miért ezt az irányt választottad?

Jelenleg az Eszterházy Károly Egyetemen rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakos hallgató vagyok és a testnevelő tanár szakra most felvételizem. Nagyon érdekel minden, ami az egészséggel, mozgással kapcsolatos. Fontos számomra az egészséges életmód, táplálkozás, megfelelő szintű és minőségű edzés. Szeretném mások gondolkodását is ebbe az irányba terelni és segíteni őket céljaik elérésében. 

 

Milyen hobbijaid vannak?

Nincs sok időm hobbira, de amikor tehetem olvasok, kirándulok a családommal. Korábban aktív táncos voltam Zoltán Erika tánciskolájában és kipróbáltam magam tánctanárként is, de a táncot mostanában csak hobbi szinten űzöm. Most ezek háttérbe szorultak picit Nátán mellett, hiszen az ő fejlődése az első számú prioritás jelenleg.

Már nem értek egyet azzal az általánosítással, hogy az embernek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen, hiszen van egy időkorlát, ami mindenki életében 24 óra naponta és van terhelhetősége, ami egyénenként változó. Viszont az, hogy hogyan gazdálkodunk vele, rajtunk is múlik.  

 

Fantasztikus formában vagy! Hogyan étkezel a mindennapokban?

Egészségesen étkezünk, figyelek arra, mit adok enni Nátánnak, én mit fogyasztok, mikor és mennyit. Természetesen van amikor mi is “csaló” étkezést tartunk, hiszen nehéz ellenállni ezeknek az ételeknek is, de a rendszeres sport és testmozgás sosem marad el.

Miért volt szimpatikus a Potzak számodra?

Számtalan nő tart attól, hogy a babavárást és szülést követően hogyan változik meg a teste, ami teljesen érthető. Ez a program segít megalapozni a hasfal egészségét, visszarázódni a testmozgásba nőknek és férfiaknak egyaránt, hiszen tudjuk, hogy nem csak minket, nőket érint a szétnyílt hasizom helyreállítása. Engem örömmel tölt el, hogy létrehozták (hoztátok) ezt a programot, így sokak számára elérhetővé vált. 

Fontos a szétnyílt hasizommal törődnünk, hiszen ez nem a hasfalunk természetes állapota és később akár nagyobb problémákhoz is vezethet, amelyek megkeserítik a mindennapokat.

Mi a véleményed a gyakorlatokról?

Elsajátítása nem jelent nehézséget, könnyű és hatékony gyakorlatokból áll. Nem kellenek hozzá drága, speciális eszközök, elég a programot megvásárolni. Pozitívum, hogy bárhol könnyedén elvégezhető és a videó lépésről-lépésre egyértelműen adja az instrukciókat.

Mint anyuka, sportoló és háztartást vezető nő, úgy gondolod be tudnád illeszteni a gyakorlatokat?

A gyakorlatok időtartama rövid, emiatt a napi teendők közé is könnyen beilleszthető. A gyerek és tanulás mellett is folyamatosan edzem magam. Úgy gondolom, ez egy életmód, életszemlélet, ha magunkénak tudjuk, egy idő után természetessé válik és automatikusan tenni fogunk érte. Nem egyszerű mindezt összeegyeztetni, fárasztó időszak ez az életemben, de a jelenben kell tennem azért, hogy a jövőben a lehető legjobb legyen. Otthon végzem a gyakorlatokat általában, így időt takarítok meg, de futni is szeretek és szoktam a parkban, illetve versenyekre is járok, amikor tehetem. 

Mit üzennél a testükkel elégedetlen nőknek?

Lebegjen a cél a szemük előtt és kezdjék el akár csak 5 perc ráfordítással és könnyebb gyakorlatokkal naponta, majd mikor ehhez már hozzászoktak, apránként fokozzák. Egyszer csak azt veszik észre, hogy könnyeddé, jó érzéssé válik számukra, életük részévé és már hiányzik is, ha kihagyják. A mai világban legtöbben csak a szépet mutatják, mintha semmi gondjuk nem lenne. Sajnos ez közel sincs így senki életében sem, ahogyan a miénkben sem tökéletes minden. Fontos, hogy ne hagyjuk, hogy a körülményeink vegyék át az irányítást és eltántorítsanak céljaink elérésében. Lesz, hogy elfáradunk, ekkor érdemes kicsit megpihenni, de semmiképpen ne adjuk fel céljainkat, mindenből igyekezzünk kihozni a legjobbat és ne legyünk elégedetlenek önmagunkkal.

Brigi ambíciói és életigenlése szerintünk írásán is keresztül átjön, mint ahogy az is, hogy persze néha ő is elfárad és megroskad a teendők alatt. Ki nem tenné?  Valódi emberek vagyunk mindannyian, valódi érzelmekkel.

De egy dolgot sosem engedhetünk meg magunknak: egészségünk elhanyagolását. A pandémia remekül rávilágított arra, hogy egy adott helyzetben milyen kiszolgáltatottak lehetünk, ha nem vigyázunk magunkra.
Tedd meg az első lépést és tornázz minden nap pár percet Brigivel. Hidd el, meghálálja magát.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hozzászólás küldése