Nagykövet

Vierg-Szikszai Erika

Erikáról

31 éves, 3 gyerekes anyuka vagyok. Gyermekeimet császármetszéssel szültem és sajnos nem bikini vonalban műtöttek.

Első terhességem alatt sokat híztam. Nem éreztem jól magam a bőrömben, így nekiláttam mindenféle diétának, ami sikeres is volt, a mérleg újra 70 kilogrammot mutatott a 97 kg helyett.

Az öröm addig tartott, amíg nem gratuláltak a terhességemhez, pedig nem voltam az. Sajnos a hasam megmaradt, olyan igazi kismama pocakom volt. (kötényhas) Bármit csináltam, nem akart eltűnni. Feladtam.

Harmadik gyerkőcöm után szeretném visszanyerni régi önmagam. Tudom, hogy sikerülhet. Sok nő úgy van vele, hogy a szülés után már hiába tesz bármit, nem lehet visszanyerni régi alakját, pedig van rá esély. Egyszer már tapasztaltam, milyen ha tudjuk, hogy mi a baj.

Potzak edzésprogram előtt hogyan érezte magát?

Hízás

Második terhességem során, a 6 hetes kontroll vizsgálaton közölte a dokim, hogy ideje lenne dolgozni a szétnyílt hasizmom problémámon, mielőtt sérvem lesz. Fogalmam sem volt miről beszélt.

Utánanéztem a neten miről van szó, majd személyi edzőket kerestem, akik nem tudtak nekem segíteni. Egy csoportban találtam rá gyakorlatsorokra, amelyek segítségével sokat javult a hasam állapota.

Mi a véleménye a Potzakról?

Sokan nem is sejtik, hogy szétnyílt hasizmuk van. Szeretném, ha minél többen tudnának erről a problémáról és szeretném, ha látnák milyen különbség van hatásfokban egy célirányos mozgás és egyéb edzésformák között.

Vágj bele Te is a Potzak programba!

Tovább

Történet

Sziasztok!

3 gyermekes anyukaként nem tudtam az elején mikor fogom a programot beilleszteni a mindennapokban. Az elején este miután lefektettem a gyerekeket kezdtem neki, de ez nem volt nyerő számomra. Majd a délutáni kis móka időbe kezdtem el és mint kiderült a gyerekek is szeretnek anyával együtt tornázni. Nem gondoltam volna, hogy ilyen jól fog menni.

Már most azt vettem észre, hogy a hasam többször behúzva tartom, javult a tartásom, kényelmesebb lett a munkahelyi székem, ha fel kell állnom a térdem nem adja meg magát, nem fáj. A hát fájdalmam is javul de még nem tökéletes. Készítettem képet amin már látni a változást. Nagyon boldog vagyok.

A végeredményt majd megmutatom 🙂

. . .

2021.06.20

Letelte a 6 hét.

Nagy lendülettel kezdtem neki a programnak. Szuper volt beépíteni a mindennapokban a közös kis tornázást a gyerekekkel. Követelték a közösen eltöltött időt. A rendszeres mozgás hatására eredmény is lett. A nadrág bő lett, a szijat beljebb kellet kapcsolni. De valami változott.

A héten már nem ment jól, csak kapkodva nem odafigyelve végeztem a gyakorlatokat, felborulttak a mindennapok. Úgy éreztem nem fog menni tovább, nem tudtam mi lehet az oka hogy “nincs idő”. Majd ma elgondolkodtató, semmi nincs csak máshogy kell szervezni a napokat hiszen nyári szünet van. Holnap új hét és újra rendbeszedem a napokat.

Folytatjuk! Mert megéri!

. . .

További Nagyköveteink

Szeretném a történetemmel megmutatni, hogy még 50 évesen sem késő…

Tovább

43 éves 3 gyerekes Anya vagyok. A 3. gyerek születését…

Tovább

Kata vagyok, két kislány anyukája. Jelenleg 1,5-2 ujjnyira van szétnyílva…

Tovább

Két gyermekem mellett számomra ez nagyon fontos, csakúgy mint a…

Tovább

Egyrészt ezért jelentkeztem a Nagykövet programba, mert nagyon motiváló, hogy…

Tovább

31 éves, 3 gyerekes anyuka vagyok. Harmadik gyerkőcöm után szeretném…

Tovább

Az előző tornákhoz képest nem megterhelő és nem okoz fájdalmat…

Tovább