Nagykövet

Vastag-Bűn Katinka

Katáról

Kata vagyok, két kislány anyukája.

Nem nádszál-típusú családból származom, az eddigi 33 évem nagy részét a súlyommal és főként a testalkatommal való harc határozta meg. A kisebbik lányom születése után kezdtem el arról tanulni, hogy hogyan képezhet egy csapatot a testem és az elmém, és ekkor fordult át a testem ellen való küzdelem a vele való közös munkába.

Ma már tudom azt, hogy hogyan tudok együttműködni magammal, hogyan tudom szeretni önmagam, és ha nem vagyok elégedett azzal, amit a tükörben látok, akkor abban hogyan kell lehetőséget találni a fejlődésre, ahelyett, hogy belesavanyodok az önsajnálatba.

Ezzel a tudással azt gondolná az ember, hogy minden megoldódott, azonban egy nagyon fontos dolgot vesztettem el a pandémiás időszak alatt: a motivációmat.

Potzak edzésprogram előtt hogyan érezte magát?

Hízás
Hát- és vállfájdalom
Derékfájdalom
Gerincferdülés

Hiába van a hátam mögött sok-sok leadott kiló, rengeteg lefaragott centi, egy megnyert diétaverseny, sajnos az otthoni munkavégzés, az óvodabezárás és a „maradjotthon” szépen visszatolta kilóimat, széthúzta a hasizmaimat, mellé egyre erősebb fájdalom jelentkezik a vállövemben, a lapockáimnál és a derekamban, na meg a gerincem is ferdül, mert a hasizmaim nem tudják tartani a törzsem.

A háj meg aztán végképp nem.

Mi a véleménye a Potzakról?

Potzak nagykövetként a küldetésem egyrészt az önmagamhoz való visszatalálás, másrészt pedig a mások irányába való felelősségteljes iránymutatás. A programban való részvétel egy nagyon jó lehetőséget ad számomra ahhoz, hogy motiválhassam a sorstársaimat úgy, hogy közben együtt fejlődünk, együtt szépülünk, együtt mozgatjuk meg azokat a bizonyos hegyeket.

Mert képesek vagyunk rá! Jelenleg 1,5-2 ujjnyira van szétnyílva a hasizmom, főként a köldök alatti részen (a hasamra nézve ez egyértelműen látszódik).

Célom a teljes összezárás.

Történet

Letelt az első Potzakos hét, hozom hát a tapasztalatokat.

Esténként végzem a gyakorlatokat, szigorúan annyit és annyiszor, ameddig képes vagyok pontosan csinálni. A tükör nagyon jó barát, sokat segít a helyes kivitelezésben, így szépen lehet fejlődni, és az ismétlésszámot napról napra tudom növelni.

A gyakorlatok során olyan izmok mozdulnak meg, amik egyébként teljes feledésben vannak a mindennapjaink során. Ennek köszönhetően az első napok jó kis izomlázzal teltek hasban, fenékben és combban. Bizony ám, a Potzak torna nem csak a pocakra jó! A kutyaharapást szőrével elv alapján nálam 7 napból 6 tornás, az utolsó pedig pihenős, így, mire eljön a pihenés, az izomláz is szépen elmúlik. Egy hét után még nincsen látható változás, ezért képet még nem mutatok, de persze dokumentálok fényképpel és méréssel is. Ez elengedhetetlen. Szuper lesz majd néhány hét múlva visszanézni, hogy honnan is indultam. És nem csak én, hanem a nagykövet társaim is.

Ismerj meg bennünket, és csatlakozz hozzánk te is, tornázzunk együtt! A lenti linken mindent megtaláltok, az állapotfelméréstől az edzésvideókig.

Jó böngészést, és szeretettel várunk!

. . .

2021.06.01

Olvasd el Te is Katinka első havi beszámolóját!

Elolvasom!

. . .

2021.06.14

Eltelt az első 6 hét a Potzakkal.

Ahogy az a podcast-ben is elhangzott, sajnos egy erőteljes, már hetek óta fennálló derékfájós időszakban vagyok, emiatt a Potzak derékfájásra gyakorolt hatásáról nem tudok relevánsan beszámolni. Amiről viszont igen, az a hasizmaim erősödése! A köldök feletti részen már álló helyzetben is képes vagyok kitapintani az izomhatárokat, amik szépen egymás mellett vannak, az egyébként minimális szétnyílásnak már nyoma sincs. A köldök alatti rész sokkal lassabban „gyógyul”, de nem sietünk sehova. Mivel egyre nagyobb terhelésre képes a hasam (is), egyre több mozgást igénylek, így már komplexebb, teljes testet átmozgató tornát is végzek, ezzel egészítve ki a Potzakot. A gyakoriságot tekintve továbbra is tartom a heti 6 alkalmat 1 pihenőnappal.
Mindent összevetve eddig csupa pozitív hatást tapasztaltam a Potzakkal, izgatottan várom a továbbiakat! A vizuális változást, illetve az elvesztett centimétereket egyelőre nem teszem közszemlére, majd annak is eljön az ideje. 🙂
És a végére hagytam az üzenetem, azt a már-már elcsépelt, ám jelen esetben abszolút helyt álló tényt, miszerint minden fejben dől el! Hajrá, tornára fel!

. . .

Vágj bele Te is a Potzak programba!

Tovább

További Nagyköveteink

Szeretném a történetemmel megmutatni, hogy még 50 évesen sem késő…

Tovább

43 éves 3 gyerekes Anya vagyok. A 3. gyerek születését…

Tovább

Kata vagyok, két kislány anyukája. Jelenleg 1,5-2 ujjnyira van szétnyílva…

Tovább

Két gyermekem mellett számomra ez nagyon fontos, csakúgy mint a…

Tovább

Egyrészt ezért jelentkeztem a Nagykövet programba, mert nagyon motiváló, hogy…

Tovább

31 éves, 3 gyerekes anyuka vagyok. Harmadik gyerkőcöm után szeretném…

Tovább

Az előző tornákhoz képest nem megterhelő és nem okoz fájdalmat…

Tovább