REGISZTRÁLJ MÁR MOST ÉS EGY 20% KEDVEZMÉNYES KUPONT ADUNK AJÁNDÉKBA!
Vagy amikor megszületett a kisbabád.
Elfogadom és tudomásul veszem a Felhasználási Feltételeket és az Adatkezelési tájékoztatót .
Hozzájárulok, hogy a Potzak.org Zrt. hírlevelet küldjön számomra
timeline_pre_loader

Mi történik a várandósság során a hasfallal?

A terhesség alatt nő a baba a hasüregben. Belülről nyújtja a hasizmot oldalirányba, és amikor az izmok már nem tolerálják tovább a nyúlást, a hasizmokat elöl középen összetartó inas lemez is szétnyúlik – ez lesz konkrétan a szétnyílt hasizom. Amennyire megnyúlik az inas lemez, annyival csúsznak el egymástól az egyenes hasizmok. A terhesség során mindez azért történik meg, mert folyamatosan egy nyújtó hatás van belülről a hasizmokra. Annak köszönhetően, hogy “odabent” egy elég szilárd tömeg növekszik, a törzsizmok sem tudnak dolgozni, nem tudják átmozgatni a törzset, mert akadályba ütköznek.
Nem kell megijedni, ez egy természetes folyamat mely minden várandós nőt egyformán érint.

...és a szülés után?

A szülés után megszűnik a hasüregből kifelé irányba történő feszítés, és ezáltal az a szilárd tömeg is kikerül, ami miatt a törzsizmok mozgása korlátozott volt.

Az izmok továbbra is meg vannak nyúlva, és sokszor ki is vannak kapcsolva. Emiatt nem tudja sok kismama még hetekkel-hónapokkal a szülés után sem behúzni a hasát: kiadja az agya a parancsot és nem történik semmi. Ilyenkor a legfontosabb, hogy mihamarabb regeneráljuk a megnyúlt, részben kikapcsolt izmokat és egy megnyúlt inas lemezt.

Az otthonról is biztonságosan elvégezhető, bármilyen eszközről, bármikor elindítható és megállítható gyakorlatsorok az Édesanyák és a szétnyílt hasizommal élők életminőségét javítják.

A Potzak edzésmódszert választók kétharmadának záródik a szétnyílt hasizma*.