A Potzak egy személyre szabott, interaktív, játékos rehabilitáció

Az otthonról is biztonságosan elvégezhető gyakorlatsorok több százezer édesanya és a szétnyílt hasizommal élő életminőségét javíthatják.

null

Látványos eredmények

Akár másfél hónap alatt elérheted hasfalad szülés előtti állapotát.

Szakorvosi háttér

Az applikáció kidolgozásában komoly szakmai tapasztalattal rendelkező orvosok is részt vesznek.

Otthonról végezhető gyakorlatsorok

A gyakorlatokat úgy alakítottuk ki, hogy gyerekek mellett is elvégezhesd azokat.

null

Fektess a Potzakba!

Légy részese sikereinknek!

Mi, a Potzak csapata, azért dolgozunk, hogy az emberek értsék, szeressék és használják a testüket.

Közösségi finanszírozási kampányt indítunk a Tőkeportálon és célunk, hogy 3 éven belül a világ vezető megoldásává váljunk a szétnyílt hasizom probléma kezelésére.

15M Ft tőkét keresünk 15% részesedésért a 9 hónap runwayhez amíg dolgozunk.

null

Mi is az a szétnyílt hasizom?

Rectus Diastasis

Összesen 3 rétegnyi hasizmunk van – ezek együtt alkotják a hasfalat. A hasizmok elhelyezkedése középvonali szimmetria alapján történik, ami annyit jelent, hogy ugyanolyan izmok találhatóak jobbra, mint balra és normális esetben olyan, mintha középre egy tükröt helyeznénk be. Középen viszont tükör helyett a hasizmok inas részei találhatóak.

Hirtelen súlyváltozáskor és haskerület növekedéskor (ide értve a várandósság időszakát is) az izmok mellett az inas szakaszok is megnyúlnak, és az ínszövet természetéből adódóan a megnyúlást követően nem húzódik össze, csak nagyon kis mértékben, így a hasizmok eltávolodnak egymástól. Tehát valódi nyílás nem keletkezik, ezt hívjuk nyílt hasizomnak.

Mire kell nekünk a hasfal?

A hasfalunk állapotából manapság hajlamosak vagyunk esztétikai kérdést csinálni, alapvetően azonban egészségügyi funkciója lenne.

Az erős, jól működő hasfal (ami a legtöbb esetben nem feltétlenül jelent kockahasat) szükséges pl. Az ágyéki gerincszakasz normális működéséhez, méghozzá azért, hogy elölről megtámassza azt. Magyarán szólva: ha valakinek rendszeresen fáj a dereka, először nézze meg, hogy működik-e – és jól működik-e – a hasfala. Ha nem, annak megerősítésével a derékpanaszok nagy százaléka megszűntethető. Ezenkívül az egészséges hasfalnak szerepe van az emésztés fenntartásában, a vérnyomás és a nyirokkeringés szabályozásában, az alsóvégtagi vénás keringés optimális fenntartásában (= visszerek és aranyér kialakulásának megelőzésében)

Mire kaphatunk akkor megoldást?

A gyakorlatok végzésével a hasfal képes újra visszanyerni azokat a funkcióit, amelyekre a szervezetünknek szüksége van (lásd “Mire kell nekünk a hasfal?”). A rendszeres gyakorlással csökken a haskerület is. A hasizmok megerősödésével erősebb lesz az egész törzs és ezáltal könnyebbé válik minden tartás és mozgás az állástól a futáson át a legmegerőltetőbb mozdulatokig. Ha valaki a nyílt hasizmán változtatni szeretne, akkor azért dolgoznia kell. Meg kell újra tanítani a hasfalat arra, hogy a támasztásra, feszességre és az izmok normál működésére szükség van.

null

Saját magad is megállapíthatod, hogy rendelkezel-e nyílt hasizommal.

5 perc alatt kiderítheted!

null

Ismerd meg csapatunkat!

null

BLOG

Edzőtermi edzés vs Potzak gyakorlatok

Az edzőtermi edzésprogramok alapvetően nincsenek felkészülve a szétnyílt hasizomra, illetve annak kezelésére. A szétnylít hasizom egy speciális probléma, ami odafigyelést és külön edzésprogramot igényel. Az edzőtermi edzésprogramokkal és az – akár korábban rendszeresen is végzett – felülésekkel rontani is lehet a helyzeten, fokozódhat is a szétnyílás mértéke.

Tovább

Egy anya naplója 14. – Elkedvetlenítő kudarc (Nehézségek 5.)

Őszinte leszek, én azt vártam, hogy a szétnyílt hasizom összehúzódása automatikusan látványos eredményeket hoz… hát, nem hozott. több ujjnyit sikerült már javítanom a hasizomzatokat elválasztó “résen”, de ha a tükörbe néztem, nem láttam azt, hogy sokkal csinosabb lennék. A hasam – főleg étkezés után – megereszkedett és klasszikus “pocak” formát öltött. Ez kiábrándító. Ahhoz voltam…

Tovább